Podcasttrailer

Podcast

De trailer van mijn eerste podcastserie staat online: beluister ‘m bijvoorbeeld hier of in jouw favoriete podcastapp (zoek op ‘Mijn helende verhaal’). De tekst lézen kan hieronder:

Welkom bij deze podcasttrailer, fijn dat je luistert. Mijn naam is Stephanie Kaars en ik ben schrijver en spreker. Vanaf januari 2024 kun je luisteren of kijken naar mijn podcastserie ‘Helende gesprekken’, waarin ik elke week in gesprek ga met mensen die een heel bijzonder verhaal te vertellen hebben. Maar voordat ik daarmee start, vind ik dat ik eerst mijn eigen levensverhaal tot nu toe moet vertellen. Dat is namelijk op z’n minst óók bijzonder én opmerkelijk te noemen. Eén belangrijke gebeurtenis heeft dat het meest veroorzaakt en dat is het ernstig gehandicapt raken van mijn dochter Sterre. Mijn man Mark en ik waren allebei nog geen 30 jaar toen dat gebeurde. We hadden beide mooie carrières en mijn zwangerschap van Sterre was medisch gezien prima verlopen. Toch kreeg Sterre drie kwartier na haar geboorte een ademstilstand en moest zij worden gereanimeerd. Zij zweefde op het randje van de dood, ze liep hersenschade op en ze zou later niet kunnen lopen en praten. In de psychologie wordt het overlijden of het ernstig beschadigd raken van je kind het ergste genoemd wat een mens kan meemaken. Niemand wilde dan ook in onze schoenen staan: onze toekomst met Sterre was onzeker en iedereen dacht dat we een loodzwaar leven zouden krijgen. Maar wat als niets is wat het lijkt? Kan een zogenaamde vloek misschien toch een vermomd geschenk uit de hemel zijn?

Ooit las ik een mooie zin van Susan Smit: als het niet liep zoals je had gehoopt, is er een kans dat het nog beter loopt.

En nu, ruim veertieneneenhalf jaar na Sterres geboorte, kan ik zeggen dat ik meer grond onder mijn voeten ervaar en me beter voel dan ooit tevoren. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat niets wat ons overkomt in het leven toeval of pech is, maar dat zelfs de foute dingen een correcte samenhang hebben. Hoe bewuster wij als mens worden, des te beter we deze samenhang kunnen voelen. De afgelopen jaren zijn Mark en ik juist door onze dochter Sterre steeds meer van ons lot in de richting van onze bestemming gegaan.

Hoe dát kan? Dat ga ik vertellen in mijn eerste podcastserie met de titel ‘Mijn helende verhaal’. In tien afleveringen neem ik je mee van hoe ik opgroeide als sensitief kind en kennismaakte met Reiki, tot mijn zwangerschap van Sterre waarin ik worstelde met voorgevoelens, tot Sterres geboorte en de jaren daarna waarin wij onder andere therapiereizen maakten met Sterre én ons zoontje Sietse naar Oekraïne, Amerika, Zweden en België. En dan ontmoeten Sterre en ik een heldersprekende man die zegt dat álles anders wordt… Klopt dit en kunnen wij werkelijk helen door zoveel mogelijk onze intuïtie te volgen, die ons vertelt dat álles mogelijk is? Je hoort het in ‘Mijn helende verhaal’…

Maandag 6 november 2023 komt de eerste aflevering online, donderdag 9 november de tweede en zo door tot en met de tiende aflevering.

Wil je niets missen, abonneer je dan alvast – uiteraard gratis – op deze podcast in jouw favoriete podcastapp of op mijn YouTube kanaal. Vast veel dank en hopelijk tot 6 november!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.