Ik denk aan…

Ik denk aan…

Pittig was het, de afgelopen week. Met een flink zieke Sietse (6 dagen koorts, hoesten, overgeven; Corona of niet, that’s the question) het thuisonderwijs aan Sterre geven. Gelukkig is thuisonderwijs voor ons niets nieuws, dat heb ik Sterre de afgelopen jaren veel vaker gegeven.

De échte Corona-angst hadden we trouwens al gehad, een week eerder. Sterre was een paar dagen verkouden en hoestte, en toen hoorden we dat iemand van haar school, met wie Sterre uitgebreid contact had gehad, positief was getest. Of Sterre ook Corona heeft gehad, daar komen we waarschijnlijk nooit achter, maar het zou me niet verbazen.

Maar ik denk nu eigenlijk niet aan ons. Ik denk aan de mensen die het écht zwaar hebben. In Brabant, in Italië, in de zorg, in andere vitale beroepen. Ik denk aan iedereen die hard wordt getroffen door deze voor velen onverwachte crisis. En in het bijzonder denk ik aan ouders van kinderen die nog zorgintensiever zijn dan onze Sterre. Want veel van deze ouders moeten nu alle zorg en hulp zelf leveren.
Ik hoop dat de mensen aan wie ik denk lichtpunten op hun pad mogen (blijven) zien.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.