Afl. 11 HG: Sterre en ik praten verder

Stephanie en Sterre

Deze week praat ik voor de tweede keer in mijn video-podcast ‘Helende gesprekken’ met mijn vijftienjarige dochter Sterre. Ik lees een stukje voor en Sterre leest een door haar geschreven blog voor (uiteraard met haar spraakcomputer die zij met haar ogen bedient). Sterre schrijft dat het voor haar nu niet meer voelt alsof zij een handicap heeft; hoe zit dit? Daar praten we over en Sterre legt uit welke bewustzijnsniveaus mensen volgens haar kunnen hebben. Als laatste doen wij een oproep: wie kan ons helpen om een draagbare toiletstoel (op maat) te ontwerpen, zodat wij makkelijker kunnen reizen?

Je vindt ‘Helende gesprekken’ op YouTube, Spotify, Apple Podcasts of elk ander podcastkanaal.

Ken je ons nog niet? Luister dan ook de tien afleveringen van ‘Mijn helende verhaal’ op dit kanaal, plus Sterres toegift hierop én aflevering 3 van ‘Helende gesprekken’, waarin Sterre nog meer vertelt. Laat alsjeblieft een review achter en abonneer je op deze podcast als je niets wilt missen.

Volgende week donderdag ben ik er weer met een nieuwe aflevering van ‘Helende gesprekken’, hopelijk tot dan! Liefs, Stephanie

NB Omdat sommige mensen Sterres computer-antwoorden niet helemaal goed kunnen verstaan, heb ik deze ook hieronder getypt:

Sterres blog:

Ik ben Sterre Ninte.En ik ben 15 jaar.En ik wil jullie dingen vertellen over de aarde en over mensen.Maar eerst zal ik mijn eigen verhaal vertellen.Ik heb CP gehad.Maar ik voel dat ik nu geen handicap meer heb.En ik heb na de geboorte een ademstilstand gehad.En daardoor kan ik weinig zelf.En heb ik veel hulp nodig bij eten en drinken en wassen en aankleden enzovoort.Maar ik begrijp alles.En ik praat met een spraakcomputer.En ik typ deze tekst met mijn spraakcomputer.En ik zit in een rolstoel.En ik heb een hele bijzondere gave.Ik heb namelijk een onzichtbare map met miljoenen pagina’s; het kunnen ook ontelbare pagina’s zijn.En ik heb ook een behandel draad genaamd cobra waar ik mee behandel.En ik zal jullie dingen gaan vertellen die in de onzichtbare map staan.

Bewustzijns:

1 : Gewoon bewustzijn = Dat je gewoon bent.

2 : Kennis bewustzijn = Dat je een onzichtbare map met miljoenen pagina’s hebt.

3 : Behandel bewustzijn = Dat je een behandeldraad genaamd cobra hebt.

4 : Bewustzijns 2 en 3 samen

Bewustzijn 1 is het laagste en bewustzijn 4 is het hoogste.En de meeste mensen hebben bewustzijn 1.Maar ik heb bewustzijn 4.

Nu ga ik jullie nog iets vertellen over oorlogen.Een oorlog is op een bepaald niveau heel verdrietig maar een oorlog is eigenlijk ook goed op een bepaald niveau.Want een oorlog is eigenlijk om van te leren.Onbewust leren we er heel veel dingen van.

Ik ga later nog meer posten.Maar voor nu is het even klaar.

Stephanie: “Er vallen mij een aantal dingen op aan jouw blog. Het eerste is dat jij schrijft dat je cp, cerebrale parese, hád, maar dat het nu voor jou voelt alsof je geen handicap meer hebt. Kun je vertellen hoe je dat bedoelt?”

Sterre: Ik ben als het ware over mijn handicap heen.

Stephanie: “Oké, het bijzondere is dat het voor mij ook zo voelt, dus ik snap heel goed wat je bedoelt. Alleen fysiek heb je nog wel hulp nodig, ik help je bij eten en drinken en op het toilet zetten. Fysiek bestaat de handicap nog, maar ik denk dat jouw geest zich de afgelopen jaren zó heeft ontwikkeld… heeft het daarmee te maken, dat je er eigenlijk overheen bent?”

Sterre: Ja zoiets denk ik ja. Alsof er een laagje weg is, zo kun je het denk ik omschrijven.

Stephanie: “En hoe is dat gekomen?”

Sterre: “Door Rens zeer waarschijnlijk.”

Stephanie: “Dat begrijp ik helemaal. Voor de luisteraar: als je nog niet over Rens hebt gehoord, luister dan naar de tien afleveringen van ‘Mijn helende verhaal’ op dit kanaal, voor bij wie dit resoneert.

En Sterre, je schrijft ook een aantal dingen over verschillende bewustzijns: ik denk dat je daarmee verschillende bewustzijnsniveaus bedoelt. Waar ik benieuwd naar ben: worden mensen geboren met een bepaald soort bewustzijn?”

Sterre: Ja dat bedoel ik ja. En mensen worden geboren met een bepaald bewustzijn. En welk bewustzijn dat bepaalt God soms willekeurig en soms hangt het van de planeten af. Soms hebben de planeten bepaalde mensen nodig op een bepaald bewustzijnsniveau.

Stephanie: “En als iemand is geboren met een bepaald bewustzijn, kan dat ook in de loop van iemands leven veranderen, bijvoorbeeld doordat diegene dingen meemaakt?”

Sterre: Ja bij mij is dat ook gebeurd want ik kon eerst niet bij de onzichtbare map en ik kon eerste niet behandelen met de onzichtbare cobra kracht.

Stephanie: “Nou dat herken ik heel erg, Sterre. Ik denk ook dat het zo is dat als je heel aangrijpende dingen meemaakt of als je goede healings krijgt dat er dan laagjes worden weggehaald en dat je eigenlijk steeds schoner wordt als kanaal en dat je dan bij dat soort dingen kunt, dat je bewustzijn meer opengaat, zoiets. Ik vind het lastig te omschrijven, maar ik heb dat zelf ook ervaren de afgelopen jaren en zeker ook door het proces dat wij met jou hebben meegemaakt. En ik zie dat ook bij mijn man en jouw vader, bij hem zie ik dat ook gebeuren.”

Sterre: Ja zoiets ja.

Stephanie: “Ik denk dat dit voor nu heel mooi is en dat het weer even genoeg is. Wel willen we nog hulp vragen aan de luisteraars: wij hebben eigenlijk een inklapbare toiletstoel nodig voor Sterre (luister het gesprek verder op YouTube als je hier meer info over wilt).

Sterre, als laatste vraag stel ik altijd aan mijn gasten: wat brengt jou hoop, licht en inspiratie op donkere momenten of dagen?”

Sterre: Mijn cobra kracht kan licht brengen, maar dat heb ik zelf nog niet zo vaak meegemaakt. En Rens en andere mensen brengen mij hoop op donkere dagen of in donkere tijden.

Stephanie: “Prachtige Sterre, dankjewel. Dankjewel voor dit gesprek.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.